Špansko – Panthers

Softball klub Špansko Panthers

Softball klub Špansko osnovan je prije nekoliko godina no naš rad sa mladima itekako je zastupljen u radu nacionalnog i gradskog Saveza. Kao mladi klub ne možemo se pohvaliti rezultatima i trofejima u senirskom rangu koji nudi najviše natjecanja, pogotovo onog van Hrvatske ali zato punimo svoje vitrine raznim trofejima sa natjecanja u mlađim kategorijama. Naša primarna djelatnost je rad sa djecom i mladima te se nadamo da ćemo kroz nekoliko godina zaokružiti jednu cjelinu i uspjeti oformiti pravi seniorski tim tako da mlađi naraštaji imaju čemu težiti.

U 2017. godini smo ostvarili odličan rezultat na Europskom prvenstvu za djecu do 13 godina. Naš pomladak je osvojio treće mjesto u diviziji Future, na tom natjecanju igralo je ukupno 13 ekipa/reprezentacija, u našoj diviziji ukupno 7: Moskow 2 (RUS), Turska, London Cubs (GBR), Joudrs Navy (CZE), SC Merlin (CZE), Selekcija Catalana (ESP) i mi Panthers Zagreb. Pobjedama nad Turskom, Moskvom,Lodonom i Českim klubom osvojili smo zavidno 3. mjesto, pogotovo što je prosjek godina u ekipi nam bio 11 godina, a većina drugih ekipa je imala starije igrače. Djeca su pokazala sve što smo radili kroz godinu.